Kennisbank
Storytelling People

Waarom hoe wat bedrijfsstrategie voor Starbucks?

1. Expansie in opkomende markten: Starbucks heeft met succes een sterke aanwezigheid opgebouwd in verschillende landen buiten de VS. Er zijn echter verschillende opkomende markten met een enorm potentieel, zoals India en China. Starbucks moet zich richten op uitbreiding naar deze markten, omdat ze hun wereldwijde bereik kunnen versnellen en een sterke bron van inkomsten kunnen vormen.
2. Meer aangepaste diensten aanbieden: In een steeds concurrerender markt moet Starbucks zich richten op het aanbieden van meer op maat gemaakte diensten en ervaringen aan klanten. Dit kan worden bereikt door verbeterde technologie en betere opleiding van het personeel.
3. Focus op digitaal aanbod: Starbucks moet zich richten op het uitbreiden van zijn digitale aanbod, zoals zijn mobiele app en loyaliteitsprogramma. Dergelijke inspanningen zullen het voor klanten gemakkelijker maken om met het merk te communiceren, waardoor de algehele klantervaring wordt verbeterd.
4. Meer innovatie: Starbucks moet zich richten op het innoveren van nieuwe producten om aan de veranderende behoeften van haar klanten te voldoen. Dit kan worden gedaan door middel van nieuw productaanbod en marktonderzoek.
5. Investeren in duurzaamheid: Nu meer bedrijven zich bewust worden van duurzaamheid, moet Starbucks haar inzet voor milieuvriendelijke praktijken benadrukken. Dit kan worden bereikt door initiatieven zoals het recyclen van materialen, het verminderen van water- en energieverbruik en het investeren in hernieuwbare energie. Starbucks moet zich ook richten op het verminderen van verpakkingsafval en duurzame praktijken opnemen in hun toeleveringsketen.

De gegevens zijn verzonden en zullen worden verwerkt.