Kennisbank
Storytelling People

Hoe zorg je met storytelling voor engagement?

Als Storytelling People hebben we een volledig verhaalproces ontwikkeld: One Story®. Deze storytelling-methode zorgt voor een consequente storytelling op alle niveaus binnen en buiten uw organisatie. De naam vertelt het verhaal al bijna zelf. Het is wat wij zien als de meest hanteerbare manier voor elke organisatie om tot een ijzersterke corporate story te komen en het vervolgens duurzaam en consistent te vertellen, op alle niveaus, intern zowel als extern en in alle media. De waarde ervan is tweeledig: het zorgt voor communicatieve consistentie in alle kanalen en u heeft op elk moment zich op budget, middelen, uitvoering en invulling. Het One Story® storytelling programma kent in grote lijnen vier modules:

1. De story: het vastleggen van why, how, what. Met een kernverhaal moet duidelijk worden dat de organisatie weet waarom het voorop loopt en dat de visies uit het verleden altijd tot successen hebben geleid. Resultaat: een eenduidig verhaal, waarin alle medewerkers zich kunnen herkennen en van waaruit zij hun persoonlijke bijdrage (succes, samenwerking, winnen) kunnen inbrengen.

2. Storytelling: het verspreiden van het vuur. De corporate story fungeert als bron voor storyteling in deelverhalen voor alle mogelijke doeleinden. Specifieke deelverhalen over Leiderschap, Organisatie, Merk en Klant brengen de corporate story naar specifieke doelgroepen, intern en extern. De keuze van deelverhalen is afhankelijk van strategische doelstellingen, uiteenlopend van medewerkersbetrokkenheid tot klantloyaliteit en merkreputatie.

3. Story activatie: creatie van verhaal ambassadeurs. Live the story: dat is wat u met recht doet met het trainen van verhaal ambassadeurs binnen uw organisatie via specifieke storytelling workshops en storytelling tools. De ambassadeurs beschikken na afloop van deze workshops over het vermogen teams en de organisatie te inspireren met het kernverhaal. Door ook anderen te stimuleren ook hun verhaal te vertellen, geven ze het ‘ambassadeurschap’ ook weer door. Resultaat: Medewerkers gaan zich dankzij het delen van persoonlijke verhalen sterker verbinden aan de organisatie.

4. Story sharing: OneStory® platform en content cube. Een van de meest ideale manieren om verhalen te delen en te laten delen is een eigen online platform. Dat kan een plaats zijn binnen de eigen website omgeving, het kan ook een aparte branded community website zijn als ontmoetingsplaats voor interne en externe doelgroepen. Een ander handig hulpmiddel voor storytelling is de Storytelling Content Cube. Die biedt u zicht op een verscheidenheid aan verhaal concepten en verhaalformats. Elke organisatie kan zo de juiste manier van storytelling vinden. Wat is meer informatief, wat meer verbindend, wat meer inspirerend? Binnen de Storytelling Content Cube vindt u er het antwoord op.

De gegevens zijn verzonden en zullen worden verwerkt.