Kennisbank
Storytelling People

Hoe bouwt storytelling aan een krachtige brand story?

Persoonlijkheid, positionering en perspectief van het merk vragen om vast te leggen in een brand story. Het is essentieel om een consistent verhaal uit te dragen. Dromen, durven, doen. Het is eenvoudiger gezegd dan gedaan.
U wilt zo min mogelijk aan het toeval overlaten. Een brand strategy formuleert een antwoord op de vraag wat de gewenste relatie is met klanten, leveranciers en medewerkers. Het borgt de aanpak tot succes en zorgt ervoor dat u en uw team het doel niet uit het oog verliezen. Vertel een verhaal en vertel het zo consistent mogelijk. Pas dan wordt er echt naar u geluisterd. Zoals een verhaal een indeling en een spanningsboog nodig heeft, zo kan een merk niet zonder merkstructuur. Een duidelijke brand story creëert scherpte en beleving. Uw visie op de wereld en de klantbehoefte van het merk zijn het vertrekpunt.
Merken ontstaan op het snijvlak van klantbeleving en productontwikkeling; in een verfijnd samenspel van percepties rond vraag en aanbod. De Brand Story zorgt voor de verbinding en wijst direct de weg naar het einddoel.
Mensen niet in het hoofd raken, maar in het hart; dat maakt een sterk merk. Dat veronderstelt een vereenzelviging die verder reikt dan puur de kwaliteit van een product of dienst. Medewerkers en klanten willen gevoelsmatig beroerd worden. Niet op basis van een ‘marketingstrategie of doelgroepenanalyse’, maar van een intrinsieke, positieve merkdynamiek. Maak ze deelgenoot van uw droom en waarden, krachtbron van emoties, en het vuur gaat branden.
Het verhaal wordt onder meer tot leven gebracht met specifieke storytelling events en gerichte social media activiteiten. Merkverhalen delen is de ideale manier om verbondenheid te creëren. Want u wilt niet alleen dat medewerkers het verhaal kennen en klanten uw product kopen. Ze moeten uw merk beleven.

De kracht van een brand story:
- Ee´n verhaal maken
- Verankering en verinnerlijking van uw merk
- Authentieke campagnes
- Off-line en online storytelling platforms

De gegevens zijn verzonden en zullen worden verwerkt.