Kennisbank
Storytelling People

Hoe ontwikkel je boeiende bedrijfsverhalen?

Storytelling is in veel meer situaties nuttig dan de meeste leiders zich realiseren. Het kan worden gebruikt om de organisatie te inspireren, een visie te bepalen, belangrijke lessen te leren, cultuur en waarden te definiƫren, en te verbeelden wie je bent en wat je gelooft. Het kan het vuur aanwakkeren. Storytelling is belangrijk omdat mensen niet kan worden opgedragen 'betrokken te zijn'. Zo werkt het menselijk brein niet. Maar je kunt ze wel 'leiden' met een goed verhaal. Verhalen zijn veel effectiever dan 'command and control'.

De eerste uitdaging voor leiders is om overtuigende verhalen te vertellen. Verhalen die medewerkers kunnen boeien. Ofwel verhalen van anderen, die je eigen overtuiging en boodschap weergeven, ofwel je eigen verhalen, gebaseerd op je eigen ervaringen, herinneringen of geleerde lessen.
De tweede uitdaging voor leiders is om verhalen op een effectieve manier te vertellen. Bedrijven huren tegenwoordig goede verhalenvertellers in of leren hun leidinggevenden verhalen te vertellen, omdat het vaak niet iets is wat ze op de business school hebben geleerd. Maar ook aan alle werknemers, want werknemers vertellen elke dag verhalen.
Mensen vertellen verhalen over u en uw bedrijf, of u dat nu wilt of niet. Gelukkig kunt u helpen kiezen welke ze vertellen. De manier waarop u dat doet? U vertelt ze eerst.

De gegevens zijn verzonden en zullen worden verwerkt.