Kennisbank
Storytelling People

Hoe een corporate story implementeren?

1. Begin met het opstellen van een missieverklaring. Deze verklaring moet omvatten waarom het bedrijf bestaat en wat het hoopt te bereiken.
2. Ontwikkel een tijdlijn die de geschiedenis van het bedrijf laat zien. Denk aan alles van grote mijlpalen tot kleine successen onderweg.
3. Identificeer belangrijke personen of groepen die cruciaal zijn geweest voor het succes van het bedrijf. Denk aan de werknemers die dat succes mogelijk hebben gemaakt en vertel hun verhaal.
4. Maak een bedrijfsverhaal dat terugblikt op successen uit het verleden en hoe die successen helpen om de toekomst vorm te geven.
5. Maak gebruik van video en beeldmateriaal om het verhaal uit te leggen en te boeien. Overweeg het gebruik van een video die zowel op uw website als op marketingevenementen wordt afgespeeld.
6. Gebruik sociale mediaplatforms om uw verhaal te delen op een manier die emotioneel resoneert met uw publiek.
7. Creëer mogelijkheden voor werknemers om het verhaal te delen en het zich eigen te maken. Overweeg blogposts, video's, infografieën en andere creatieve content die door medewerkers zijn gemaakt om het verhaal te helpen vertellen.

Een verhaal vastleggen is slechts een kant van de medaille. Belangrijker nog is zorgen dat de corporate story wordt verankerd binnen de organisatie. Storytelling is daarbij he´t communicatiemiddel om mensen te verbinden en verhalen te ontwikkelen. Ambassadeurs creëren binnen de organisatie is daarbij heel belangrijk.

De gegevens zijn verzonden en zullen worden verwerkt.